Вторник, 19.03.2024, 13.00.41
Вітаю Вас Гість | RSS

      Комунальний заклад загальної середньої освіти                                         "Шевченківська ЗОШ І - ІІІ ступенів Лошкарівської сільської ради"

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 5
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2017 » Январь » 26 » ОБЕРЕЖНО ГРИП!!!
09.52.48
ОБЕРЕЖНО ГРИП!!!

 

ОБЕРЕЖНО: ГРИП!

Грип - найпоширеніша вірусна хвороба. Щороку збільшується число випадків із тяжким і атиповим перебігом хвороби, а також форм виявів його ускладнень (запалень легень, плевритів тощо).

Захворювання на грип починається раптово, з лихоманки від 38 - 400, сильного головного болю, відчуття судомів у суглобах, у всьому тілі як при синдромі загальної інтоксикації. Інфікування відбувається повітряно - крапельним шляхом.

Збудник захворювання на грип - найчастіше вірус А, рідше В і С. Кожен, хто занедужав, неодмінно має дотримуватися певного режиму, насамперед перебувати в ліжку. Це - найважливіша умова як для одужання самого хворого, так і для боротьби з поширенням інфекції. І аж ніяк не слід удаватися до самолікування, а негайно треба викликати медичного працівника. Бо тактика лікування передбачає вчасне застосування етиотропних, імуностимулюючих, дезинтоксикаційних, нестероїдних протизапальних, антигистамінних препаратів, полівітамінів. Дієта - молочно - рослинна. До прибуття лікаря потрібно якнайбільше пити гарячого чаю, бажано з лимоном, чаю з чорною смородиною, малиною, настоїв з квітів бузини, липи, лужні мінеральні води, молоко з медом. Антивірусну дію має сік каланхое, часнику, цибулі застосовуваний у вигляді інгаляції або через уведення крапель соку в ніс піпеткою.

За легкої та середньої форм перебігу грипу  хворі лікуються в  домашніх умовах, а госпіталізації підлягають пацієнти з тяжким гіпертоксичним перебігом, особливо ускладненим плевритом, пневмонією, менінгоенцефалітами.

Важливо пам’ятати кожному: не грип страшний, а неувага до захворювання на нього. Якщо вчасно викликати лікаря і суворо дотримуватися призначеного ним режиму лікування, то одужання гарантоване в переважній більшості випадків без будь-яких ускладнень. А ще варто не забувати: нормальний спосіб життя, харчування, хай не дорогою, яле вітамінізованою їжею (овочі, фрукти, законсервовані ягоди, компоти, квашена капуста, огірки, а найліпше - свіжа цибуля, часник і т. п.), перебування хоча  б уранці та ввечері на свіжому повітрі, а ще краще – легка ранкова гімнастика в провітреній кімнаті, - різко збільшують шанси кожного з нас не захворіти на грип або звести до мінімуму його шкідливий вплив.

Переглядів: 311 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Гаряча лінія
ЗНО 2018
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz